Annons

Bolåneutmanaren: ”Om ett år lånar vi ut tiotals miljarder”

Hypotekets grundare Dag Wardaeus, kundchef och Carl Johan Nordquist, vd.
Hypotekets grundare Dag Wardaeus, kundchef och Carl Johan Nordquist, vd. Foto: Jonas Eng
Bolåneutmanaren Hypoteket växer i raketfart. ”Nästa år lånar vi ut tiotals miljarder på årsbasis”, säger vd Carl Johan Nordquist.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bolåneutmanaren Enkla har svårt att komma upp på banan. Men hos konkurrenten Hypoteket tuffar verksamheten på i allt snabbare takt. I alla fall om man ska tro bolagets vd och medgrundare Carl Johan Nordquist.

”Vi har inga problem att hitta kunder eller finansiering just nu”, säger han.

Hypoteket har inga bankkontor, utan erbjuder sina bolån digitalt. Just nu ligger den rörliga räntan på 1,28 procent. Haken är att man inte erbjuder några individuella rabatter, och att man har 65 procent som högsta belåningsgrad. 

”Vi vänder oss till vanliga bolånekunder, inte dem i högrisksegmenent”, säger vd Carl Johan Nordquist.

Istället når man ut till kunderna genom onlinemarknadsföring i samarbete med mediekoncernen Schibsted, som är delägare i Hypoteket. . Schibsted äger som bekant tidningar som Svenska Dagbladet och Aftonbladet. 

Läs mer: Formel 1-stjärnan Nico Rosberg investerar i Enkla
Läs mer:
Nordea hyllar Enkla i hemlig analys 

Enligt Carl Johan Nordquist finansieras Hypoteket genom ett nära samarbete med några stora, nordiska pensionsfonder. Han vill inte uppge hur många kunder man har. Men vd:n avslöjar ändå att man redan idag tar in miljardbelopp.

”Nästa år lånar vi ut tiotals miljarder på årsbasis. Det tror jag gäller för både oss och Stabelo. Vi får väl se om Enkla lyckas lösa sin finansiering”, säger han, med en hänvisning till de två andra utmanarna på bolånemarknaden.

Uttalandet innebär att Hypoteket ser fram emot att ha tusentals kunder 2019. (Beräknat på ett snittvärde på 2,5 miljoner kronor per lån motsvarar en miljard kronor cirka 400 bolånekunder.)

Läs mer: Klarna-veteranen ska hjälpa storbankerna tackla bolåneutmanare

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies