Annons

Börsfloppen Fundedbyme: ”Efter Brexit är vi störst i EU”

Fundedbymes vd Daniel Daboczy och bolagets operativa chef Katarina Stenborg.
Fundedbymes vd Daniel Daboczy och bolagets operativa chef Katarina Stenborg.
Fundedbyme faller på börsen sedan man redovisat en krympande omsättning för andra halvåret 2019. Men optimismen lever. Efter brexit är bolaget den största crowdfundingplattformen i EU, enligt egen utsago.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Crowdfundingbolaget Fundedbyme redovisar för andra halvåret 2019 en ökning för resultat efter finansiella poster till -3,4 miljoner kronor (-14,8). Omsättningen uppgick till 10,6 miljoner kronor (13,8).

Det framgår i halvårsrapporten som fick aktien att falla. Vid 13:30-tiden under tisdagen hade Fundedbymes b-aktie backat med närmare 5 procent till 2,7 kronor. Följ kursen här

Enligt bolaget påverkar nya EU-regleringar bolaget positivt. Regleringen går ut på att alla crowdfundingplattformar inom EU vid kapitalanskaffning upp till fem miljoner euro får en uppsättning regler att följa, uppger bolaget. Detta ska, påstår bolaget, leda till bättre affärer, större samarbeten och att plattformar kommer gå samman genom uppköp eller sammanslagningar. 

Efter brexit är Fundedbyme den största crowdingplattformen i EU, uppger bolaget. 

”Under 2020 kommer vi att lansera flera tjänster och funktioner för att utveckla plattformen. Vår tjänst för handel med så kallad secondary, som vi utvecklar tillsammans med samarbetspartnern Tario, planerar vi att introducera senare i vår,” skriver vd Daniel Daboczy. 

Läs mer: Börsfloppen Fundedbyme utser ny operativ chef

Sedan noteringen på NGM-börsen i mars i fjol har Fundedbymes b-aktie fallit med cirka 85 procent. Börsvärdet var cirka 32 Mkr under tisdagen. 

I höstas presenterade bolagen en ny strategi – att satsa på crowdfunding för noterade bolag. 

”Strategin för förvärvet har varit att kunna erbjuda Fundedbymes metoder för bolag i olika faser, från såddfinansiering till pre-IPO”, sa vd:n och medgrundaren Daniel Daboczy i ett pressmeddelande i samband med nyheten.

Läs mer: Efter raset på 94 procent – nu tar börsfiaskot in mer pengar

Nyhetsbyrån Direkt / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer