Hoppa till innehållet

Börsfloppen Fundedbyme: ”Efter Brexit är vi störst i EU”

Fundedbyme faller på börsen sedan man redovisat en krympande omsättning för andra halvåret 2019. Men optimismen lever. Efter brexit är bolaget den största crowdfundingplattformen i EU, enligt egen utsago.

Fundedbymes vd Daniel Daboczy och bolagets operativa chef Katarina Stenborg.
Fundedbymes vd Daniel Daboczy och bolagets operativa chef Katarina Stenborg.

Crowdfundingbolaget Fundedbyme redovisar för andra halvåret 2019 en ökning för resultat efter finansiella poster till -3,4 miljoner kronor (-14,8). Omsättningen uppgick till 10,6 miljoner kronor (13,8).

Det framgår i halvårsrapporten som fick aktien att falla. Vid 13:30-tiden under tisdagen hade Fundedbymes b-aktie backat med närmare 5 procent till 2,7 kronor. Följ kursen här

Enligt bolaget påverkar nya EU-regleringar bolaget positivt. Regleringen går ut på att alla crowdfundingplattformar inom EU vid kapitalanskaffning upp till fem miljoner euro får en uppsättning regler att följa, uppger bolaget. Detta ska, påstår bolaget, leda till bättre affärer, större samarbeten och att plattformar kommer gå samman genom uppköp eller sammanslagningar. 

Efter brexit är Fundedbyme den största crowdingplattformen i EU, uppger bolaget. 

”Under 2020 kommer vi att lansera flera tjänster och funktioner för att utveckla plattformen. Vår tjänst för handel med så kallad secondary, som vi utvecklar tillsammans med samarbetspartnern Tario, planerar vi att introducera senare i vår,” skriver vd Daniel Daboczy. 

Läs mer: Börsfloppen Fundedbyme utser ny operativ chef

Sedan noteringen på NGM-börsen i mars i fjol har Fundedbymes b-aktie fallit med cirka 85 procent. Börsvärdet var cirka 32 Mkr under tisdagen. 

I höstas presenterade bolagen en ny strategi – att satsa på crowdfunding för noterade bolag. 

”Strategin för förvärvet har varit att kunna erbjuda Fundedbymes metoder för bolag i olika faser, från såddfinansiering till pre-IPO”, sa vd:n och medgrundaren Daniel Daboczy i ett pressmeddelande i samband med nyheten.

Läs mer: Efter raset på 94 procent – nu tar börsfiaskot in mer pengar

Nyhetsbyrån Direkt / Di Digital

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera