Annons

Dags för Di Startup Tour i Linköping

Bolag och gäster vid Startup Tour i Linköping.
Bolag och gäster vid Startup Tour i Linköping.
Imorgon, klockan 16 onsdagen den 25 oktober, är det dags för delfinalen av Di Startup Tour Division Öst på Torn1 i Linköping. Boka din biljett här! Du som inte kan vara med på plats kan följa nyhetsrapporteringen och livesändningen på digital.di.se och via #DiStartupTour. Vi lägger även ut live-material på Facebook. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I fjol var det premiär för Di Startup Tour, pitchtävlingen som åker land och rike runt för att hitta nästa techsuccé. Ett av bolagen som pitchade i Linköping 2016 var medtechbolaget Amra som slutligen tog hem segern för hela Di Startup Tour. 

Läs även: ”Super Size Me”-bolaget tog hem segern i Startup Tour 

I årets upplaga av tävlingen kommer sju bolag att pitcha på Torn1 i Linköping den 25 oktober. Nytt för i år är att det int enbart är bolag från Linköping som pitchar, utan även startupbolag från Uppsala, Norrköping och Jönköping. 

Vinnaren av Startup Tour belönas bland annat med en miljon kronor i annonspengar från Bonnier News samt andra priser från bland andra KPMG, Zacco, Accenture, Nordea med flera.

Läs även: Smart Video gick vidare från Di Startup Tour i Umeå
Foto: Amanda Lindgren
Johanna Björklund och teamet bakom Smartvideo är finalister i Startup Tour 2017. Foto: Amanda Lindgren

Tävlingen går ut på att utvalda bolag gör en kort pitch inför en jury bestående av några av Sveriges tyngsta techinvesterare. På plats i Linköping är bland andra Christoffer Norman från riskkapitalbolaget Northzone, Caroline Walerud på Walerud Ventures samt Björn Persson på Almi Invest.

Förutom pitcherna bjuder delfinalen i Linköping även på två hedersgäster på scen. En av dem är Koshi Hamedi, en av medgrundarna till Linköpingsbolaget Donya Labs, 3D-bolaget som ligger bakom mjukvaran Simplygon och som förvärvades av Microsoft i januari i år

Startup Tours andra gäst i Linköping är VR-proffset Jenny Nordenborg. Förutom att ha medgrundat spelstudion Neat Corporation, som nu lägger de sista pusselbitarna i VR-spelet Budget Cuts, är hon drivande för att locka fler kvinnor till spelbranschen.

Linköping är den tredje anhalten på Di Startup Tour. Tidigare under hösten har Inkbay Tattoo och Smartvideo blivit framröstade som vinnare i delfinalerna i Stockholm och Umeå. Efter Linköping går pitchtävlingen vidare till Göteborg och Malmö innan finalen på Kulturhuset i Stockholm den 7 december. 

Läs även: Persbrandts Inkbay är Di Startup Tours första finalist 

Här är bolagen som tävlar i Linköping:
Foto:
Senion, Playish, Sios och Bagpal är bland bolagen som pitchar när Startup Tour når Linköping. Jenny Nordenborg och Koshi Hamedi, både längst till höger i bild, intervjuas på scen. Foto: Kollage.

Senion – inomhuspositionering med mobilen Foto: pressbild

Senion har byggt en mjukvara som hjälper människor att hitta inne på sjukhus, gallerior eller i andra byggnader där GPS inte fungerar. 

Grundare: Christian Lundquist, Jonas Callmer, David Törnqvist, Per Skoglar, Fredrik Gustafsson och Peter Bunus. Ingenjören Torbjörn Lundquist pitchar.

Grundades: 2010
Årsomsättning: 13,7 miljoner kronor brutet räkenskapsår, sista april.
Resultat: -1,8 Mkr
Investerare: 20 Mkr från SEB Venture Capital
Antal anställda:15

Bagpal – Tar resväskorna till målet
Foto:  

Bagpal tekniska plattform ger resenärer möjligheten att att skicka bagaget innan resan. Resväskorna levereras till hotellet, golfklubben eller annan vald plats. 

Grundare: Niklas Dennerås, Rickard Brink, Maria Bergström och Pernilla Dennerås
Grundades: 2015
Årsomsättning: 0
Resultat: 0
Investerare: Söker investerare
Antal anställda: 4

Epishine – Norrköpings inomhussolceller
Foto:

Epishine tar stegvis fram den billigaste, skalbaraste och klimatsmartaste solcell. Just nu använder Epishine dessa för att skapa solcellssystem för inomhusbruk. 

Grundare: Mattias Josephson, Jonas Bergqvist, Emma Woxlin, Anders Elfwing, Olle Inganäs och Thomas Österberg
Bildades: 2016
Årsomsättning: 0
Resultat: 0
Investerare: Håller på att ta in kapital
Antal anställda: 9

Storage365 – Uppsalas marknadsplats för förvaring
Foto: Pressbild

Storage 365 är en marknadsplats för all förvaring. Värden och gästen kopplas ihop på ett tryggt, säkert och enkelt sätt i vår digitala plattform.

Grundare: Thomas Modner, Ola Eriksson, Rikard Öhman
Året bolaget grundades: 2016
Årsomsättning: 0
Resultat: 0
Investerare: Söker investerare

Lifee – för aktiva barn
Foto:

Lifee skapar ett ekosystem för att få barn att röra på sig med hjälp av ett aktivitetsband. Det motiverar barn till fysisk aktivitet samtidigt som det erbjuder underhållning.

Grundare: Per Ek, Hanna Johansson, Niklas Wigertz Danielsson, Henning Hall, Tomas Ahlström och Anders Peterson.

Året bolaget grundades 2015
Årsomsättning: Ca 150 000
Resultat:-50 000 kr
Investerare: Söker investerare
Antal anställda 4

Sios (NTL) – IOT för urbana odlingar
Foto: pressbild

Sios har tagit fram en skalbar och molnbaserad teknik for automatiserad och app-kontrollerad växtodling. Bolagets första produkt är ett uppkopplat växthus för inomhusbruk. 

Grundare: Erik Söderby och Josefin Persson
Bolaget grundades 2016
Årsomsättning: 0
Resultat: 0
Investerare: Har inte tagit in kapital än. 

Playish – Jönköpings plattform för indiespel
Foto: pressbild.

Playish är en distributionsplattform för indiespel som låter användare både skapa och distribuera egna spel.

Grundare: Robin Kochauf
Grundades: 2013
Årsomsättning: 0 kr 
Resultat: -22 000 
Investerare: Tagit in 4 Mkr av anonyma investerare.
Anställda: 1 st

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer