Annons

Fjärde AP-fonden går in i Izettle

Jacob de Geer, vd för Izettle.
Jacob de Geer, vd för Izettle. Foto: Jesper Frisk
Izettle bekräftar att bolaget tar in 40 miljoner euro i en ny finansieringsrunda där bland annat Fjärde AP-fonden deltar. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På tisdagen kunde Di Digital avslöja att betaltjänstebolaget Izettle tar in uppemot 400 miljoner kronor i en ny finansieringsrunda. På onsdagen bekräftade bolaget att de tar in 40 miljoner euro, motsvarande 396 Mkr. 

Finansieringsrundan leds av Fjärde AP-fonden, som enligt Di Digitals källor står för omkring hälften av beloppet. Resten kommer från befintliga ägare som riskkapitalbolaget Dawn.

Läs mer: Izettle tar in upp till 400 miljoner – värderas till 8 miljarder 

”Izettle är inne i en omfattande expansionsfas och har en unik chans att göra skillnad för miljontals småföretag. I och med dagens nyhet kan vi lägga ytterligare krut på vår ambitiösa tillväxtplan och produktinnovation. Jag är stolt över att kunna välkomna sådana välkända och långsiktiga investerare till Izettlefamiljen, säger Jacob de Geer, medgrundare och vd för Izettle, i ett pressmeddelande. 

De färska miljonerna ska gå till att accelerera bolagets tillväxt och produktinnovation. 

Läs mer: Steven ska lösa krånglet med notor – backas av tunga investerare 

”Vi investerar tungt i företag som bidrar till en hållbar ekonomisk tillväxt och är imponerade av hur Izettle har jämnat ut spelplanen för småföretag. Vi tror att Izettle har goda långsiktiga utvecklingsmöjligheter tack vare sin datadrivna teknologiplattform byggd för skalbarhet i kombination med fem års unika insikter om småföretagens behov, vilket gör företaget till en attraktiv investering”, säger Per Colleen, Head of Fundamental Equities på Fjärde AP-fonden, i en kommentar. 

Enligt flera av Di Digitals källor med insyn värderas Izettle nu till 8 miljarder kronor. 

Att Fjärde AP-fonden investerar i bolaget kan ses som det senaste tecknet på att Izettles mål om en börsnotering under 2018 ligger fast. AP-fonderna ett till fyra får nämligen inte investera direkt i onoterade aktier såvida det inte finns en plan om en börsnotering inom tolv månader.

Samtidigt rapporterar Bloomberg att Izettle överväger en försäljning, något vd:n Jacob De Geer också tidigare har nämnt som alternativ.

Läs mer: ”Det kan vara mycket luft i Izettles drömvärdering” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies