Annons

Här är bilderna från Slush i Helsingfors

Foto: Kai Kuusisto/ Slush
Årets Slush drog över 15 000 besökare och en mängd techstjärnor. Medverkade gjorde bland andra Spotifys Daniel Ek, Klarnas Sebastian Siemiatkowski och Natural Cycles Elina Berglund. Här är bilderna från Nordens största techkonferens.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Årets Slush hålls i Helsingfors stora mässhall. I hallen, som mest kan liknas vid ett stor nattklubb, ryms utöver de 15 000 besökarna och 2 000 voluntärerna även utställningsbås, fyra scener och ett antal matstånd där köerna sträcker ut sig som spindelben.

Foto: Maija Astikainen/ Slush

Under Nordens största techkonferens kom det ett antal techprofiler som avbytte varandra på mässans stora scen. För den stjärntätaste halvtimmen stod Daniel Ek, Niklas Zennström och Supercells vd Ilkka Paananen:

Foto: Kai Kuusisto/Slush”Jag tror att alla framgångsrika bolag har åtminstone tre nära-döden-upplevelser”, sa Daniel Ek på scen.

Läs även: Daniel Ek om misstaget som kunde ha dödat Spotify

Foto: Kai Kuusisto/ Slush

Inför Daniel Eks medverkan på scen hade Kings medgrundare Riccardo Zacconi värmt upp publiken. Där framkom det att anledningen till att King i över huvud taget blev av berodde på att Riccardo Zacconi och övriga King-grundare arbetade på Spray tillsammans.

Foto: Kai Kuusisto/ Slush

Under torsdagen tog en annan av Sveriges största stjärnor plats på den stora scenen: Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski. Förutom att prata om framtidens fintech fick han även in en känga mot riskkapitalbolag i Silicon Valley.

”Jag har sett amerikanska vc-bolag tvinga europeiska startups öppna utvecklingskontor i Silicon Valley. Det är det dummaste jag har hört”, säger Sebastian Siemiatkowski.

Foto: Jussi Hellsten/Slush

Läs även: Svenskbackade Clue tar in 170 miljoner

Förutom fördjupande samtal om allt från foodtech, fintech, esport till stjärnornas misslyckanden har scenerna även besökts av pitchande entreprenörer. Elina Berglund var en av dem.

Foto: Kai Kuusisto/ Slush

”Det var en fantastiskt härlig känsla att stå på stora scenen”, sade hon efter att ha pitchat inför flera hundra människor.

Läs även: Brakförlust när hälsoappen Lifesum investerar i tillväxt

En annan som var på plats var Jan Erik Solhem, vd för AI-bolaget Mapillary som tog in 68 miljoner kronor av Atomico och Sequoia tidigare i år. 

Foto: Kai Kuusisto/ Slush

Mapillary och Natural Cycles var däremot bara två av många svenska startupbolag på plats. Swedish Hotspot hade samlat ett 40-tal svenska startups under sitt paraply, däribland Visiba Care, Mina tjänster, Gardenize och Friendbase. 

Foto: Jussi Hellsten/Slush

För de som tröttnade på scenerna och att mingla fanns det mycket annat att sysselsätta sig med. Kuberna i utställningsområdet har både robotar som Pepper och olika VR-kit att testa.

Foto: Samuli Pentti/ Slush

Men där det finns startups finns även investararna. Förutom jättarna Northzone, Atomico och EQT Ventures var även det nybildade ängelnätverket Nordic Makers, med bland andra Erik Byrenius och Hampus Jakobsson, på plats.

Foto: Kai Kuusisto/ Slush

Läs även: Det här är Nordic Makers

Foto:

Di Digitals Mimi Billing har rapporterat från årets Slush.

Foto: Samtliga bilder är tagna av Slushs egna fotografer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer