Annons

Klarnas USA-chef lämnar bolaget

Jim Löfgren har varit Klarnas USA-chef i ett drygt år.
Jim Löfgren har varit Klarnas USA-chef i ett drygt år. Foto: Miriam Olsson Jeffery/Jonas Eng
USA-chefen Jim Löfgren lämnar Klarna för att bli vd för finska e-handelsbolaget Nosto. ”Vi skulle förstås helst inte se någon lämna alls”‚ säger Klarnas talesperson Aoife Houlihan. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Klarnas USA-chef Jim Löfgren lämnar företaget, enligt uppgift till Di Digital. Det bekräftas av Klarnas talesperson Aoife Houlihan.

”Vi önskar Jim allt det bästa framöver”‚ skriver hon i ett mejl.

Jim Löfgren tog över ansvaret för amerikanska marknaden för ett drygt år sedan sedan Brian Billingsley lämnat betalbolaget. Senare kunde Di Digital avslöja att Klarnas USA-team halverats i samband med det chefsbytet i mars 2017.

Jim Löfgren lämnar sin tjänst för att bli ny vd på det finska e-handelsbolaget Nosto. Han kommer fortsatt att vara baserad i New York.

”Vi vill tacka Jim Löfgren för hans bidrag till Klarnas tillväxt de senaste åren”, säger Aoife Houlihan.

Nyligen framkom det att Klarnas Norden-chef Martin Tivéus, Avanzas tidigare vd, även han lämnar betalbolaget för att i stället bli chef för börsnoterade Attendo. Martin Tivéus sågs som en av två möjliga interna efterträdare till Klarna-chefen Sebastian Siemiatkowski, enligt Di Digitals källor.

Läs mer: Spelet bakom Martin Tivéus exit från Klarna 

I maj rapporterade Breakit att Klarna också var på väg att förlora tre av fem anställda på sin compliance-avdelning, däribland compliance-chefen Mikael Karlsson.

Hur ser ni på att chefer på ledningsnivå fortsätter att lämna?

”Vi skulle förstås helst inte se någon lämna Klarna alls men det är alltid attraktivt att rekrytera från framgångsrika företag. Vi har mycket expertis och erfarenhet inom bolaget på alla nivåer och vi anser oss väl positionerade att fortsätta på en bana av stark tillväxt”, säger Aoife Houlihan.

Klarna har inte lyckats nå sina omsättningsmål i USA men har på senare tid säkrat kontrakt med större kunder såsom Microsoft, Lenovo och Overstock.

Malin Eriksson, Klarnas säljchef i USA, tar över som tillförordnad chef, säger Aoife Houlihan.

Läs mer: Klarna rensar i chefsleden: ”Gullar inte med personalen” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer