Annons

Nordeas anställda förbjuds handla med bitcoin

Nordeas vd Casper von Koskull förbjuder anställda att handla med kryptovalutor.
Nordeas vd Casper von Koskull förbjuder anställda att handla med kryptovalutor. Foto: Jessica Gow/TT
Nordea är den senaste av en rad banker som förbjuder sina anställda att handla med bitcoin. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bankerna har varit oeniga i hur man ska hantera det växande intresset för kryptovalutor. Investmentbanken Merrill Lynch har varit en av de mest tongivande rösterna och har stoppat all handel med bitcoin. Även JP Morgans vd Jamie Dimon har ställt sig negativ till handeln.

Nordea förbjuder nu alla sina 31 000 anställda att handla med bitcoin och andra kryptovalutor. 

Nyheten kom efter att 3 800 anställda inom Wholesale Banking-avdelningen på Nordea i fredags förbjöds kryptohandel. Men nu ska Nordeas alla anställda innefattas av reglerna. 

Läs även: JP Morgans vd: Ångrar att jag kallade bitcoin för en bluff 

”Det är en sådan oreglerad marknad och vi är rädda för att medarbetarna hamnar i en situation som är oetisk eller kriminell”, säger Stine Green Paulsen, presschef på Nordea, till TT.

Nordeas vd Casper von Koskull har tidigare totalsågat bitcoin. Han menar att valutan omgärdas av ren spekulation och har frågat sig varför den tillåts. 

”Givet att det finns mycket bevis på att bitcoin används för ekonomiska brott, vad är poängen?” sade Casper von Koskull till Bloomberg News i december i fjol.

Nordea-anställda som trots sin chefs syn på kryptovalutor redan har köpt, kommer inte att tvingas sälja utan får behålla dem.

Läs även: Debatt: ”Nordeas vd förstår inte bitcoin” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer