Hoppa till innehållet

Spotifyveteran investerar i Mr Green-grundarens app

Mr Green-grundaren Mikael Pawlos bolag för automatiserad bokföring, Red Flag, tar in 17 miljoner kronor genom en nyemission. En av investerarna är Spotifys första teknikchef Andreas Ehn. 

Red Flags grundare Mikael Pawlo och Spotifys första teknikchef Andreas Ehn.
Red Flags grundare Mikael Pawlo och Spotifys första teknikchef Andreas Ehn.

Marknaden för automatiserad bokföring och lönehantering för småföretagare fortsätter att växa. Ett av bolagen som rider på trenden är Red Flag, som startades 2016 av Mikael Pawlo, Mattias Söderhielm och Niklas Derouche. Mikael Pawlo (NTL) är annars främst känd som grundaren bakom kasinosajten Mr Green.

Läs mer: Mr Green-bud blir jackpott för grundare 

Nu tar Red Flag in 7 miljoner kronor genom en nyemission. En av investerarna är Spotifys första teknikchef Andreas Ehn.

”Jag har valt att investera dels för att det är ett bra team bakom tjänsten och dels för att man bygger vad jag skulle beskriva som ett Amazon Web Services för bolagsbyggande”, säger han.

Andreas Ehn (NTL) har även en bakgrund på Stardoll och Wrapp. I dag är han aktiv som investerare och en drivande kraft bakom startup-generatorn Antler som nyligen öppnat i Stockholm.

Läs mer: Antler vill bli Stockholms nya startupfabrik 

Jag skulle beskriva Red Flag som ett Amazon Web Services för bolagsbyggande.

Befintliga delägare som deltar i Red Flags nyemission är bland annat Unibets grundare Anders Ströms investmentbolag Veralda (NTL) och investeraren Staffan Persson (NTL). Grundarna Mikael Pawlo och Mattias Söderhielm går in med drygt 6 miljoner kronor tillsammans. Red Flag värderas till 211 miljoner kronor efter emissionen. 

”Vi är stolta över det förtroende befintliga investerare visat oss och tycker det är spännande att få in nytt smart kapital genom bland annat Andreas Ehn. Vi vill jämna ut förutsättningarna för småföretagande och göra det superenkelt och billigt att starta och driva bolag. Vi tar bort allt pappersarbete, du hittar dina kunder och vi löser resten, säger Mikael Pawlo, vd och grundare Red Flag (NTL). 

Att ha ett företag hos Red Flag är lika enkelt som att vara anställd.

Red Flag beskriver sig som en helhetslösning för moderna småföretagare. Bolaget hanterar deklarationer, skatteinbetalningar, bokslut, årsredovisningar och all lönehantering åt sina kunder. Man har ett självbokförande bankkonto som kopplas till ett kontokort för utlägg och fakturor. Kunderna får även en automatisk likviditetsprognos så de vet hur mycket de har att röra sig med.

Läs mer: Egenanställningsföretaget Cool Company förvärvar finsk konkurrent
Läs mer:
Gratis bokföring lockar småföretag: ”Vi ska växa med 300 procent i år”

Tjänsten kostar 498 kronor per månad, inklusive bokslut och årsredovisning. 

”Det behövs nya lösningar för den nya verkligheten vi befinner oss och som snabbt förändrar hur vi jobbar, driver företag och är anställda. Att ha ett företag hos Red Flag är lika enkelt som att vara anställd”, säger Mikael Pawlo.

Fotnot: NTL-länkarna går till Nordic Tech List.

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera