Hoppa till innehållet

Spotifyveteran investerar i Mr Green-grundarens app

Mr Green-grundaren Mikael Pawlos bolag för automatiserad bokföring, Red Flag, tar in 17 miljoner kronor genom en nyemission. En av investerarna är Spotifys första teknikchef Andreas Ehn. 

Red Flags grundare Mikael Pawlo och Spotifys första teknikchef Andreas Ehn.
Red Flags grundare Mikael Pawlo och Spotifys första teknikchef Andreas Ehn.

Marknaden för automatiserad bokföring och lönehantering för småföretagare fortsätter att växa. Ett av bolagen som rider på trenden är Red Flag, som startades 2016 av Mikael Pawlo, Mattias Söderhielm och Niklas Derouche. Mikael Pawlo (NTL) är annars främst känd som grundaren bakom kasinosajten Mr Green.

Läs mer: Mr Green-bud blir jackpott för grundare 

Nu tar Red Flag in 7 miljoner kronor genom en nyemission. En av investerarna är Spotifys första teknikchef Andreas Ehn.

”Jag har valt att investera dels för att det är ett bra team bakom tjänsten och dels för att man bygger vad jag skulle beskriva som ett Amazon Web Services för bolagsbyggande”, säger han.

Andreas Ehn (NTL) har även en bakgrund på Stardoll och Wrapp. I dag är han aktiv som investerare och en drivande kraft bakom startup-generatorn Antler som nyligen öppnat i Stockholm.

Läs mer: Antler vill bli Stockholms nya startupfabrik 

Jag skulle beskriva Red Flag som ett Amazon Web Services för bolagsbyggande.

Befintliga delägare som deltar i Red Flags nyemission är bland annat Unibets grundare Anders Ströms investmentbolag Veralda (NTL) och investeraren Staffan Persson (NTL). Grundarna Mikael Pawlo och Mattias Söderhielm går in med drygt 6 miljoner kronor tillsammans. Red Flag värderas till 211 miljoner kronor efter emissionen. 

”Vi är stolta över det förtroende befintliga investerare visat oss och tycker det är spännande att få in nytt smart kapital genom bland annat Andreas Ehn. Vi vill jämna ut förutsättningarna för småföretagande och göra det superenkelt och billigt att starta och driva bolag. Vi tar bort allt pappersarbete, du hittar dina kunder och vi löser resten, säger Mikael Pawlo, vd och grundare Red Flag (NTL). 

Att ha ett företag hos Red Flag är lika enkelt som att vara anställd.

Red Flag beskriver sig som en helhetslösning för moderna småföretagare. Bolaget hanterar deklarationer, skatteinbetalningar, bokslut, årsredovisningar och all lönehantering åt sina kunder. Man har ett självbokförande bankkonto som kopplas till ett kontokort för utlägg och fakturor. Kunderna får även en automatisk likviditetsprognos så de vet hur mycket de har att röra sig med.

Läs mer: Egenanställningsföretaget Cool Company förvärvar finsk konkurrent
Läs mer:
Gratis bokföring lockar småföretag: ”Vi ska växa med 300 procent i år”

Tjänsten kostar 498 kronor per månad, inklusive bokslut och årsredovisning. 

”Det behövs nya lösningar för den nya verkligheten vi befinner oss och som snabbt förändrar hur vi jobbar, driver företag och är anställda. Att ha ett företag hos Red Flag är lika enkelt som att vara anställd”, säger Mikael Pawlo.

Fotnot: NTL-länkarna går till Nordic Tech List.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera