Annons

Startupkris i USA: 4000 jobb upp i rök på en månad

Flera startupbolag i Silicon Valley, Kalifornien, har skurit ner på anställda under mars.
Flera startupbolag i Silicon Valley, Kalifornien, har skurit ner på anställda under mars. Foto: zimmytws
Coronakrisen har medfört att över 3 800 jobb har försvunnit från startupbolagen i USA under den senaste månaden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Coronautbrottet fortsätter att skörda jobb i USA. Enligt en sammanställning från CNBC är över 3 800 jobb borta från techbolag i bland annat i Kalifornien, Austin, Boston och Portland. 

Totalt ingår 40 startupbolag i uträkningen, inom sektorer som turismindustri, transporter, artificiell intelligens och matleveranser. De har tillsammans ha tagit in nära 15 miljarder dollar i riskkapital, motsvarande runt 150 miljarder kronor i dagens penningvärde, enligt data från Crunchbase.

Läs också: Fed: 47 miljoner amerikaner kan förlora sina jobb

På tisdagen skickade representanthusets talman Nancy Pelosi och Kaliforniens kongressman Ro Khanna ett brev riktat till USA:s finansdepartement och småföretagsadministrationen om att startups ska få tillgång till den federala potten med pengar för att hjälpa småföretag. De varnade för att strikta ansökningskriterier skulle kunna sätta käppar i hjulen för techsfären.

Länk till twitter

Även i Sverige finns ett krispaket för småföretag och en del har behövt säga upp anställda på kort varsel, som elscooterbolaget Voi. Samtidigt som spelbranschen anställer. Men trots läget märks det än så länge inte av någon tvärnit i riskkapitalinvesteringarna, varken i USA eller i Sverige.

Läs mer: Trots coronakrisen – riskkapitalet flödar in till tillväxtbolag

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer