Annons

Stillfront ökar omsättning och resultat – aktien stiger

Unravel är ett av spelen i Stillfronts portfölj. Här med vd:n Jörgen Larsson.
Unravel är ett av spelen i Stillfronts portfölj. Här med vd:n Jörgen Larsson. Foto: Pressbild
Stillfront redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet. Bolaget rapporterar en vändning till vinst. Man utser även en ny vd för dotterbolaget Goodgame Studios.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Omsättningen uppgick till 366 miljoner kronor (231), en ökning med 58 procent mot föregående år. Proforma ökade omsättningen 29 procent.

Rörelseresultatet blev 123 miljoner kronor (-52), med en rörelsemarginal på 33,6 procent. 

Rörelseresultatet exklusive extraordinära poster utföll på 128 miljoner kronor (14), med en rörelsemarginal exklusive extraordinära poster på 35,0 procent (6,1). 

Resultatet före skatt var 73 miljoner kronor (-52). 

Resultatet efter skatt blev 26 miljoner kronor (-36). Resultat per aktie hamnade på 1,02 kronor (-2,15).

Läs mer: Spelgrundare blev 290 miljoner rikare – kliver ned 

Kvartalets resultat inkluderade engångskostnader om 36 miljoner kronor relaterade till refinansiering under det fjärde kvartalet samt 12 miljoner kronor i engångskostnad för omvärdering av uppskjutna skattefordringar

Styrelsen föreslår ingen utdelning. 

Fem minuter efter börsens öppning hade Stillfronts aktie stigit med 2 procent till 162 kronor. Följ aktiekursen här. Analysfirman Pareto Securities ser rapporten som stark. De spår en uppgång på 5-10 procent under fredagen och går ut med en köprekommendation och riktkurs 232 kronor.

Stillfront utser Oleg Savschouk till ny vd och Phillip Knust till ny produktchef för dotterbolaget Goodgame Studios. Förändringarna träder i kraft den 1 mars, enligt ett pressmeddelande. Oleg Savschouk är idag Vice President Live Operations och medlem i Goodgame Studios ledning. Phillip Knust är i dagsläget produktstrateg och har arbetat för studion i drygt åtta år.

Läs mer: Stillfront köper tyska Goodgame Studios i miljardaffär – rusar på börsen 

"Jag är väldigt glad att se Goodgame Studios i en så stark position. Företaget visar hög lönsamhet, har populära varumärken, en bra pipeline och fortsätter att ledas av ett högkvalificerat managementteam. Oleg och Phillip är erfarna spelindustriexperter med fokus på att skapa och utveckla produkter med långa livscykler. Jag ser fram emot att arbeta med Oleg och Phillip i sina nya roller", säger Stillfronts vd Jörgen Larsson.

Läs mer: Rejält resultatlyft för Paradox – oförändrad utdelning 

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer