Annons

Tillväxtverket satsar på kvinnliga techgrundare

Grace health, med grundarna Estelle Joubert Westling och Thérèse Mannheimer, är ett av bolagen som är antagna till Tillväxtverkets Femtech bootcamp .
Grace health, med grundarna Estelle Joubert Westling och Thérèse Mannheimer, är ett av bolagen som är antagna till Tillväxtverkets Femtech bootcamp . Foto: Carl Lemon
Tillväxtmyndigheten gör sin första stora satsning på kvinnliga techgrundare. Med sitt Femtech bootcamp vill de ge kvinnliga grundare ett bredare nätverk och ny kunskap.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Digital gör årligen en granskning över hur riskkapitalet fördelas mellan techbolag grundade av män och kvinnor. Årets granskning visade att 0,7 procent av kapitalet gick till bolag med enbart kvinnliga grundare, medan 88 procent gick till techbolag med enbart manliga grundare. 

För att hjälpa de kvinnliga entreprenörerna arrangerar nu Tillväxtverket för första gången ett bootcamp för bolag med kvinnor i grundarteamet. Myndighetens Femtech bootcamp har för avsikt att hjälpa dessa startupbolag att växa. 

Läs även: Granskning: Kvinnliga entreprenörer får mindre än 1 procent av riskkapitalet 

Bolagen kommer under en vecka få träffa experter inom tech, investerare och potentiella kunder i Stockholm. De tio bolagen har valts ut av en jury där bland annat bland andra Aurore Belfrage, affärsängeln Jane Walerud (NTL) och investeraren Simon Saneback på Wellstreet ingår.

”Vi fick ett 40-tal ansökningar och det var framför allt roligt att se en mix av nya entreprenörer och grundare med tidigare erfarenhet av att driva skalbara bolag. Vi ser fram emot veckan och hoppas kunna hjälpa till med ny kunskap och ett brett nätverk som kan ta bolagen till nästa nivå”, säger Arash Sangari, programansvarig för Startup-Sweden på Tillväxtverket i ett pressmeddelande.

Läs även: Grace health ska ge kvinnorna makt över sina kroppar 

Ett av bolagen som valts ut är Grace Health (NTL), som gör en mens- och fertilitetstracker för kvinnor i tillväxtländer. 

”Vi ser fram emot en intensiv och produktiv vecka på FemTech bootcamp där vi får ta del av kontakter och kunskap för att nå vår vision om att tillgängliggöra hälsa för kvinnor i hela världen”, säger medgrundaren Estelle Westling i pressmeddelandet. 

Övriga bolag som deltar i Femtech bootcamp är: 

Aidar
Gör inredningsdesign med hjälp av AI och AR.

DeDecco
Erbjuder digitala tjänster inom inredningsdesign.

Diretto
En plattform för automatiserad löneadministration för småskaliga arbetsgivare.

The Folkklore Company
Kombinerar teknik och tradition genom att erbjuda en mjukvara där du kan designa ditt
eget broderimotiv.

Imagicase
Utvecklar ett verktyg för att inspirera unga tjejer att programmera.

Läs även: Mimbly kammade hem pitchsegern under Female Founders 

Ztable
En app för ryttare som innehåller träningskalender, ett socialt nätverk och övningar.

Knodd
En app där föräldrar kan träffa barnsjukskötare genom videosamtal, lära sig mer om barns hälsa och spara vaccininformation.

Rebelbirdz
Stärker koppling mellan inre och yttre skönhet genom dataintelligens. Innehåller en
tudelad abonnemangstjänst och en gamifierad plattform.

Stagecast
En upplevelseplattform för underhållnings- och sportevenemang som integrerar
mobilen i liveevenemang.

Läs även: ”Det är så mycket kompetens vi aldrig får se skymten av” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer