Annons

Dags för ditt bolag att söka till Health Tech Pitch Day 2018

Magnus Liungman, vd och medgrundare av healthtechbolaget Doctrin som vann förra årets Health Tech Pitch Day och därefter hela Di Digital Startup Tour
Magnus Liungman, vd och medgrundare av healthtechbolaget Doctrin som vann förra årets Health Tech Pitch Day och därefter hela Di Digital Startup Tour Foto: Jesper Frisk
Vårens stora pitchevent för health tech-bolag närmar sig. Nu går det att ansöka till Health Tech Pitch Day 2018 som går av stapeln den 8 maj på Citykonferensen Ingenjörshuset i Stockholm.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tekniska lösningar för vården har blivit något av en favorit för riskkapitalet.

Health tech-bolag mottog förra året några av de största investeringarna i den svenska startupscenen. Min Doktor tog under våren in 218 miljoner kronor i en runda, under sommaren investerades 200 miljoner kronor i Kry och strax innan årsskiftet var det dags för Doctrin som säkrade 100 miljoner kronor i finansiering.

Läs mer: Doctrin vinnare av Di Startup Tour

Totalt gick över en miljard kronor till sektorn under 2017, enligt siffror från Di:s databas Nordic Tech List.

Digital vård, health tech är alltså en bransch med ögonen på sig, vilket uppmärksammas den 8 maj på Citykonferensen Ingenjörshuset på Malmskillnadsgatan 46 i Stockholm.

Då samlas de mest innovativa health tech-bolagen, makthavarna och investerarna för att sätta ljus på nya digitala lösningar i vården. Health Tech Pitch Day är ett samarbete mellan Di Digital, Dagens Medicin och Digital Hälsa. Klicka här för att säkra din plats i publiken.

För de unga health tech-bolag med en skalbar produkt som vill vässa sina pitchfärdigheter har det blivit dags att ansöka om en plats i pitchtävlingen.

Deadline för att ansöka är 8 april.

Vinnaren röstas tillsammans fram av publiken och juryn och direktkvalificeras till årets upplaga av Startup Tour.

Juryn består av Ebba Fåhraeus, vd för Smile Incubator (tidigare Lund Life Science Incubator) och Ulf G Andersson, vd för Medeon Science Park & Incubator. På scen under dagen står Magnus Nyhlén som är medgrundare av det digitala vårdbolaget Min Doktor.

Vinnare av förra årets Health Tech Pitch Day blev health tech-bolaget Doctrin, som därmed även deltog i Di Digital Startup Tour 2017. 

I konkurrens med fem andra bolag stod Doctrin som segrare även i den tävlingen och mottog därmed 1 miljoner kronor i annonsutrymme från Dagens Industris ägare Bonnier.

Läs även: Vårduppstickaren Doctrin tar in 100 miljoner kronor

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies