Hoppa till innehållet

”The Maulers” investering fick gå ännu en rond

En annan boxare i tankarna denna vecka. Daniel Ek fick äntligen riva sin 65-miljonerskåk. Och nyhetschefen Ida Hansson Brusewitz avslöjar investeraren som har telefonboken många drömmer om. 

Di Digitals nyhetschef Ida Hansson Brusewitz.
Di Digitals nyhetschef Ida Hansson Brusewitz.

Svetten lägger sig som en dimma nere i källarlokalen i Vasastan i Stockholm. Män och kvinnor brottas, sparkar på boxningssäckar eller hoppar hopprep. Trots att fokus ligger på kampsport på ”The Maulers” gym är ändå stämningen glad och familjär. 

Utöver Trump-följetongen har MMA-fightern Alexander Gustafsson varit veckans snackis på Di Digital. Förutom gymmet Allstars ska han ha intressen i diverse bolag med verksamheter från tatueringar till energidrycker.

Vår reporter Jonas Leijonhufvud skrev i veckan om en spelaffär i ett spelbolag där fightern är delägare. Då ringde en upprörd manager som hävdade att det inte stämde. Efter snack med spelbolaget så visade det sig dock att vi hade rätt – ”The Mauler” står fortfarande på ägarlistan. Vi konstaterar dock att han har bytt mangager ett antal gånger och att det kanske inte är det lättaste att hålla reda på alla turer.

Vinzten dalar

En annan som gjort stora vinster på sitt varumärke är fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimović. Han har själv snackat om en ”Zlatan-effekt” när han går in i bolag. Till exempel tjänade han rätt bra på sin investering i dryckesföretaget Vitamin Well. 

Han har i dag bland annat investerat i racketsportföretaget Padel Zenter, e-sportplattformen Challengermode och lagerföretaget Storage365.

Under 2019 minskade dock resultatet för hans bolag med hälften till 46 Mkr.

Läs mer: Halverad vinst för Zlatans affärsimperium

Mannen med den feta telefonboken

En av den senaste veckans mest lästa artiklar hos oss är intervjun med investeraren och Mendis vd Moha Bensofia

Vår reporter Henrik Ek, som ju ändå hört en del tidigare (särskilt under åren som korrespondent i New York), ansåg att Bensofias liv är en av de mest intressanta resor han någonsin hört. 

Flykt från terrorister, ärr från en skottskada där en bit av en kula sitter kvar, Spotifygrundaren Daniel Eks bästa vän. Listan blir lång.

Men enligt rykten så är han mer än så – många skulle tydligen avundas hans kontaktnät med heta profiler som är bara en knapptryckning bort.

Läs mer: Han räddades från döden av Daniel Ek och blev tech-sfärens ”legosoldat”

Montage: Daniel Ek och den nu rivna villan i Djursholm.
Montage: Daniel Ek och den nu rivna villan i Djursholm.Foto: TT/Mitt i

Drömkåken-resan fortsätter

Förra året var Daniel Eks bekymmer med hans villarenovering en riktig följetong. Fastigheten i Djursholm som köptes för 65 miljoner kronor verkade omöjlig att rädda. Till slut fick han ge upp renoveringen och fick tillstånd att riva kåken. Vi var dock inte först på plats denna gång utan lokaltidningen Mitt i rapporterar idag att huset nu jämnats med marken. Hoppas Daniel Ek får till sin drömbostad till slut!

AI – nästa mål för hustlers?

Kreativa säljare försöker ofta att hoppa på trender för att locka investerare. Tidigare har vi sett flera bolag som lovat mer än de kunnat hålla inom energi- och klimatsektorn. De som känner mig vet hur mycket jag älskar data, som med fördel kan kallas för ”den nya oljan”. Med rätt källor och analys är det kraftfullt. Dock är det många produkter som inte är så mycket för världen när man väl skrapar under ytan. 

I dag kan vi rapportera om ett AI-bolag som nu ifrågasätts. Genom en serie nyemissioner och ett bolagsköp ska det utskällda, före detta prospekteringsbolaget Ifox Investments förvandlas till ett musikteknikbolag med namnet Xhail Music.

”Det ringer varningsklockor var man än tittar”, säger sparekonomen Joakim Bornold.

Stadens tvist hamnar på tippen

”Ingen behöver oss som blir över” myntade Tage Danielsson i filmen SOPOR från 1981. Men startupen Tiptapp förvandlade den enes skräp till den andres skatt. Genom deras app kan folk lätt bli av med sitt ihopsamlade bök. Men det gillade inte Stockholms Stad som hävdade att Tiptapps affärsidé var olaglig. Med hjälp av stiftelsen Centrum för rättvisa fick bolaget nu rätt i Mark- och miljödomstolen. 

Wolts grundare Miki Kuusi och Bolts grundare Markus Villig.
Wolts grundare Miki Kuusi och Bolts grundare Markus Villig.

Miljardröst på öst

Affärerna i Bolt och Wolt på sistone är en riktig tungvrickare. 

Den baltiska Uber-utmanaren Bolt och det finländska matleveransbolaget Wolt tar in en varsin färsk miljard i nytt kapital. 

Wolt vill ha extra marginal ifall krisen blir värre. Bolt spottar samtidigt ut sig nya grenar – numera ser vi mängder av Bolt-elscootrar på Stockholms gator och Bzzt-liknande moppar som gör reklam för Bolt-matleveranser. 

Båda bolagen som värderas till stora belopp har också unga grundare – Wolts Miki Kuusi är 30 år gammal och Bolts Markus Villig är blott 26 år.

Läs mer: Guldregn över Uber-utmanaren Bolt – tar in en miljard 

Läs mer: Matleverantören Wolt tar in ytterligare miljard – EQT ombord

 

 

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här  

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera