Annons

”The Maulers” investering fick gå ännu en rond

Di Digitals nyhetschef Ida Hansson Brusewitz.
Di Digitals nyhetschef Ida Hansson Brusewitz.
En annan boxare i tankarna denna vecka. Daniel Ek fick äntligen riva sin 65-miljonerskåk. Och nyhetschefen Ida Hansson Brusewitz avslöjar investeraren som har telefonboken många drömmer om. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svetten lägger sig som en dimma nere i källarlokalen i Vasastan i Stockholm. Män och kvinnor brottas, sparkar på boxningssäckar eller hoppar hopprep. Trots att fokus ligger på kampsport på ”The Maulers” gym är ändå stämningen glad och familjär. 

Utöver Trump-följetongen har MMA-fightern Alexander Gustafsson varit veckans snackis på Di Digital. Förutom gymmet Allstars ska han ha intressen i diverse bolag med verksamheter från tatueringar till energidrycker.

Vår reporter Jonas Leijonhufvud skrev i veckan om en spelaffär i ett spelbolag där fightern är delägare. Då ringde en upprörd manager som hävdade att det inte stämde. Efter snack med spelbolaget så visade det sig dock att vi hade rätt – ”The Mauler” står fortfarande på ägarlistan. Vi konstaterar dock att han har bytt mangager ett antal gånger och att det kanske inte är det lättaste att hålla reda på alla turer.

Länk till instagram

Vinzten dalar

En annan som gjort stora vinster på sitt varumärke är fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimović. Han har själv snackat om en ”Zlatan-effekt” när han går in i bolag. Till exempel tjänade han rätt bra på sin investering i dryckesföretaget Vitamin Well. 

Han har i dag bland annat investerat i racketsportföretaget Padel Zenter, e-sportplattformen Challengermode och lagerföretaget Storage365.

Under 2019 minskade dock resultatet för hans bolag med hälften till 46 Mkr.

Läs mer: Halverad vinst för Zlatans affärsimperium

Mannen med den feta telefonboken

En av den senaste veckans mest lästa artiklar hos oss är intervjun med investeraren och Mendis vd Moha Bensofia

Vår reporter Henrik Ek, som ju ändå hört en del tidigare (särskilt under åren som korrespondent i New York), ansåg att Bensofias liv är en av de mest intressanta resor han någonsin hört. 

Flykt från terrorister, ärr från en skottskada där en bit av en kula sitter kvar, Spotifygrundaren Daniel Eks bästa vän. Listan blir lång.

Men enligt rykten så är han mer än så – många skulle tydligen avundas hans kontaktnät med heta profiler som är bara en knapptryckning bort.

Läs mer: Han räddades från döden av Daniel Ek och blev tech-sfärens ”legosoldat”

Montage: Daniel Ek och den nu rivna villan i Djursholm.
Montage: Daniel Ek och den nu rivna villan i Djursholm. Foto: TT/Mitt i

Drömkåken-resan fortsätter

Förra året var Daniel Eks bekymmer med hans villarenovering en riktig följetong. Fastigheten i Djursholm som köptes för 65 miljoner kronor verkade omöjlig att rädda. Till slut fick han ge upp renoveringen och fick tillstånd att riva kåken. Vi var dock inte först på plats denna gång utan lokaltidningen Mitt i rapporterar idag att huset nu jämnats med marken. Hoppas Daniel Ek får till sin drömbostad till slut!

AI – nästa mål för hustlers?

Kreativa säljare försöker ofta att hoppa på trender för att locka investerare. Tidigare har vi sett flera bolag som lovat mer än de kunnat hålla inom energi- och klimatsektorn. De som känner mig vet hur mycket jag älskar data, som med fördel kan kallas för ”den nya oljan”. Med rätt källor och analys är det kraftfullt. Dock är det många produkter som inte är så mycket för världen när man väl skrapar under ytan. 

I dag kan vi rapportera om ett AI-bolag som nu ifrågasätts. Genom en serie nyemissioner och ett bolagsköp ska det utskällda, före detta prospekteringsbolaget Ifox Investments förvandlas till ett musikteknikbolag med namnet Xhail Music.

”Det ringer varningsklockor var man än tittar”, säger sparekonomen Joakim Bornold.

Stadens tvist hamnar på tippen

”Ingen behöver oss som blir över” myntade Tage Danielsson i filmen SOPOR från 1981. Men startupen Tiptapp förvandlade den enes skräp till den andres skatt. Genom deras app kan folk lätt bli av med sitt ihopsamlade bök. Men det gillade inte Stockholms Stad som hävdade att Tiptapps affärsidé var olaglig. Med hjälp av stiftelsen Centrum för rättvisa fick bolaget nu rätt i Mark- och miljödomstolen. 

Wolts grundare Miki Kuusi och Bolts grundare Markus Villig.
Wolts grundare Miki Kuusi och Bolts grundare Markus Villig.

Miljardröst på öst

Affärerna i Bolt och Wolt på sistone är en riktig tungvrickare. 

Den baltiska Uber-utmanaren Bolt och det finländska matleveransbolaget Wolt tar in en varsin färsk miljard i nytt kapital. 

Wolt vill ha extra marginal ifall krisen blir värre. Bolt spottar samtidigt ut sig nya grenar – numera ser vi mängder av Bolt-elscootrar på Stockholms gator och Bzzt-liknande moppar som gör reklam för Bolt-matleveranser. 

Båda bolagen som värderas till stora belopp har också unga grundare – Wolts Miki Kuusi är 30 år gammal och Bolts Markus Villig är blott 26 år.

Läs mer: Guldregn över Uber-utmanaren Bolt – tar in en miljard 

Läs mer: Matleverantören Wolt tar in ytterligare miljard – EQT ombord

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer